Hösten är en årstid som gjord för myskvällar med tända stearinljus och något mustigt gott att äta. Allt eftersom temperaturen sjunker så blir råvaror från havet allt bättre. Ta tillfället i akt och bjud din käraste på en lyxig måltid som fångar årstiden på allra bästa sätt.
Silverspoon project presenterar ugnsbakad torsk med hummersoppa (139) / Merluzzo al forno con zuppa di aragosta
Du kan på nätet hitta många goda recept på hummersoppa. Här är några smakfulla exempel och om du inte hinner göra den själv så finns det även färdig soppa att få tag på i din livsmedelsaffär.
http://www.ica.se/recept/hummersoppa-338818/
Gör klar hummersoppan och sätt därefter in torskryggen i ugnen på låg värme. Vi väljer att sätta ugnstemperaturen på 125 grader för att torsken skall behålla sin konsistens. Om du har tillgång till termometer så är fisken klar vid 56 grader. Servera rätten i djupa fat genom att hälla i soppan och placera fisken på vackert sätt. Avsluta anrättningen genom att garnera med löjrom från Kalix och några basilikablad.
Som vin skulle jag föreslå ett bubbligt rosévin från Franciacorta. Både Berlucchi61 rosé och Monte Rossa Flamingo rosé är värdiga bubbelviner till denna fantastiskt goda rätt.