CREMA DI ASPARAGI (12/2000)
Äntligen vår och med den följer en av mina kulinariska höjdpunkter under året. Sparris, sparris och åter sparris i olika kombinationer är på menyn under maj månad. Det finns över 100 olika sparris sorter och den vi äter heter på latin Asparagus Officinalis.
Denna krämiga soppa är en kombination av sparris. lök, grönsaksbuljong, vitt vin och lite grädde. När man kört ihop allt i mixern blir det en fantastisk vårgrön färg som gör mig väldigt lycklig.
Har du ett spännande sparrisrecept får du gärna dela med dig genom att skriva en kommentar. Nej, nu är det snart dax att bege sig till derbyt mellan MFF-Trelleborg, så detta var allt för denna gången.
Mums, jag vet att man i Tyskland är galna i den vita sparris. Vi behöver få fler sparris odlare i Sverige att producera denna godsak.
Ha en bra dag!P-O
Sparris är ju underbart! En klassiker som alltid funkar är ju vit sparris (jaja, den måste ju vara färsk och man får se till att den är skalad ordentligt innan man blancherar den), hollandaise och prosciutto…