Kräftskivans tid är här och valet av dryck måste planeras. Som vinfantast vurmar jag för att lämna nubben hemma och istället dricka ett förförande vitt vin till denna kulinariska högtid. Visst kan man dricka sin favorit Chardonnay men jag kommer att skriva om några alternativa förslag som kommer att uppskattas av många (hoppas jag).
Vinet jag valt kommer från Pfalz i södra Tyskland. Har testat detta vin i tidigare årgångar och tycker att detta är den bästa hittills. Den smala vackra flaskan harmoniserar väl med innehållet, ett vin med stil. Trots sina 119 kr är detta vin väl värt sitt pris.
Färgen är ljusgul och doften är mineralrik med antydan till dofter av honung och citrus. Smaken är torr med en härligt balanserad fruktsyra och underbar citruston. Mums! Se till att hålla vinet väl kylt och jag kan också nämna att vinet blev ännu bättre efter att det öppnades och omtestades dagen efter.
Försökte läsa mig till i vilka länder där kräftor är en populär rätt. Här kommer några:
Skandinavien
USA – speciellt i Louisiana där den kokas med salt, cayenne, citron, vitlök och lagerblad
Kina – med Malasås
Mexico – med het sås
Spanien – stuvade i tomatsås
Frankrike – Nantuasås med bechamelsås som bas blandat med grädde och kräftsmör
Nigeria – rökta alternativt soltorkade
Skulle gärna vilja åka till Louisiana och få uppleva ett Crayfish party! Under tiden får jag roa mig med lite musikaliska influenser från denna delen av USA .
https://youtube.com/watch?v=w5IOou6qN1o%3Ffs%3D1
Tackar!Kul med feedback och jag lovar att det kommer mer snart.Varma hälsningarP-O
Efterlängtat blogginlägg!