Skördetid på Chateau Diderot!
Skörden är bärgad från den betydande egendomen bestående av 3 vinrankor + ytterligare två på tillväxt. Sommaren har skapat en fin sötma kombinerad med härlig fruktsyra. Tyvärr förstörde regnet i augusti skörden något då druvorna annars blivit ännu mer koncentrerade i smaken.
Och nu till dagens fyndvin!
Har blivit allt mer förtjust i viner från Nya Zeeland som bloggens trogna läsare kunnat följa. Har tänkt att punktmarkera även de vita Sauvignon Blanc viner från detta örike.
Goldsmith Wineyards från Kalifornien med Nick Goldsmith i spetsen återvänder till sina rötter på Nya Zeeland årligen för att producera en Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Boulder Banks producerar sitt vin på Kerseley Vineyard i Marlborough där förutsättningarna för denna druva är speciellt gynsamma.
Färgen är ljusgul och doften fylld av vårnässlor och krusbär. En riktigt druvtypiskt fyllig smak med inslag av sparris, nässlor och citrus. Detta är ett vin som lätt kunde kostat över 100 kr och ändå varit prisvärt. Kan varmt rekommenderas till höstens krämiga musselsoppa eller det mer lyxiga alternativet gratinerad hummer.
https://youtube.com/watch?v=JQTt3nOYOrQ%3Ffs%3D1