Gorgonzola cream soup with spinach and peas.
Måste direkt erkänna att jag med denna rätt fullständigt gett mig frihet från receptet. Detta är min egen skapelse så skyll på mig om ni inte gillar den (mot förmodan).
Koka upp en påse fryst bladspenat (utan vätska) och tillsätt därefter ca 200 gr Gorgonzola och blanda. Samtidigt kokar du 1/2 kg frysta ärtor i ett separat kärl. När allt kokat klart tar du bladspenaten tillsammans med de gröna ärtorna och lite vätska från ärtkoket, lägg blandningen i en större mixer. Tillsätt koncentrerad grönsaksbuljong motsvarande 1 liter vätska och kör sedan mixern någon minut. Häll därefter över soppan i en kastrull och värm på svag värme. Servera med lyxknäcke och svensk lagrad prästost. En underbar soppa som lätt blir en favorit i repris framöver.
Avslutningsvis från en ärta till en annan…
https://youtube.com/watch?v=iEe_eraFWWs%3Ffs%3D1