Sicilian Cod
Kylan lägger sin hand över havet och oss. Får försöka hålla på den positiva livssynen genom att finna råvaror till köket som mår extra bra av denna arktiska temperatur sänkning. Torsken är en råvara som nu mår allra bäst och det ser man tydligt när man kommer in i den lokala fiskbutiken och ser torskryggbiten (bäst) glänsa mot istäcket.
Enkel och annorlunda rätt att tillaga. Lägg fiskbiten i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Dela en citron och låt saften rinna över torsken. Ta därefter en liten burk med svensk hummeransjovis och låt filéerna steka i lite olivolja samtidigt som du mosar innehållet. Låt blandningen täcka torskbiten, komplettera med hackade fyllda oliver och in i ugnen för 30-40 minuter tills torsken börjat skiva sig lätt. Servera med mandelpotatismos och skölj ner den underbara rätten med ett något kraftfullare vitt vin från Italien (vi drack Campanaro med stor njutning).
Har länge tänkt besöka Sicilien för maten och badet. Det Sicilianska köket är utmanande som så mycket annat med denna mytomspunna ö.
Slash eller Saul Hudson som han egentligen heter är mest känd som gitarrist för Guns N´Roses. Här med en egen tolkning från filmen Gudfadern.
https://youtube.com/watch?v=SCplsXu1HRk%3Ffs%3D1