Pirate’s Fish Soup
Få saker går upp mot en god fisksoppa. Mesta tiden att göra den är själva förberedelsen med att hacka och skala ingredienserna.
Börja med att skala ett kilo räkor. Ta skalet och koka i 1,5 liter vatten i en halvtimme. När du silat bort skalen bildar denna en utmärkt bas till soppan med lagom sälta. Häll spadet i en stor kastrull och tillsätt grön chili, morötter, champinjoner, lök, vitlök och krydda rikligt med basilika och sweet chili. Låt det först koka i 20 minuter, lägg därefter ner favoritfisken (exempelvis torsk eller lax) och låt koka i ytterligare 10 minuter. Räkorna kommer i på slutet, då de annars blir sega.
En av de bästa fisksoppor vi ätit. Den håller sig dessutom i ett antal 4-5 dagar efter tillagning. Ha en skön söndag kära läsare!
https://youtube.com/watch?v=N9OlEjFFHSY%3Ffs%3D1