Kära bloggläsare!
Senaste 6 månaderna i mitt liv har varit extra tuffa då mitt hjärta har haft den fula ovanan att slå om till en stabilt högre takt med jämna mellanrum. Jag har sedan i juni stått i kö för att få genomföra kateterablation på Lunds Universitetssjukhus. Mitt liv har förändrats på grund av sjukdomen och jag har verkligen gjort allt för att minska risken för att få den snabbare pulsen, tyvärr utan någon större effekt. Gick så långt att vi under sommaren tog beslutet att avstå helt från vin, vilket kan tyckas väl radikalt för en vinbloggare, men vad gör man inte för sin hälsa.
Ablation är eftertraktat och många står i kö för denna fantastiska metod där man kan gå in och frysa eller bränna specifika punkter i hjärtat för att blockera en viss signal. Väntetiden i Skåne är ca 7-8 månader. Som tur var fick jag en återbudstid i förra veckan och jag tvekade inte en sekund på att det var dags för ingreppet. Nu är det gjort och inom tre månader vet vi om det har varit framgångsrikt. Prognosen är att ca 95% blir bra så det är bara att hålla alla tummar.
Vill tacka vänner och familj för ett fantastiskt stöd som gjort mig starkare som individ vilket varit nödvändigt i denna prövningarnas tid. Finns inte ord för att tacka min älskade fru Karin som gått upp varje morgon för att väcka mig så att jag skulle mjukstarta inför medicineringen. Dessutom har hon varit med mig på akuten för alla de sex elkonverteringar som var nödvändiga för att få hjärtat att slå normalt igen och dessutom stått ut med alla prövningar.
Min kärlek till livet och möjligheten att få skriva om mat och vin är fortsatt intakt. Därför är det med stor glädje som jag nu kan återgå till ett mer normalt bloggande även om nog livet aldrig mer blir sig likt efter denna episod. Så tacksam för livet och möjligheten jag fått…
Risotto med trattkantareller, Västerbottenost och räkor
#Silverspoonproject (148/2000)
Vi firar höstens ankomst med en fusion mellan det italienska och svenska köket!
Skölj risottoriset i kallt vatten 4-5 gånger. Bryn (snabbt och lätt) riset i smör innan du tillsätter lite vitt vin, vatten och buljong med jämna mellanrum. Hemligheten bakom en lyckad risotto är att du stannar vid kastrullen och rör om kontinuerligt för att få den extra krämig. När du lägger i svampen kommer den att avge extra mycket vätska så ha det i åtanke. Räkor, lämpliga kryddor samt Västerbottenost lägger du i precis på slutet. Så otroligt gott och precis sådan start vi vill ha på hösten.
Ta hand om dig och tack för att du följer vinblogg.
Hoppas att allt har gått bra och att du känner dig bättre. Skönt att höra att du har kärleksfulla människor och stöd omkring dig – det är en ovärderlig gåva. Var rädd om dig min vän.
??
Muchas gracias querida hija!
Jag är så tacksam att du fick operationen och hoppas att du blir frisk snart ♥️ En kombination av trattkantareller, västerbottenost och räkor låter magiskt gott ?