Det lackar mot jul!
Och här kommer en rätt som för alltid kan kan bli ett bestående intryck i denna ljuvliga högtidsstund. Att den dessutom har anknytning till favoritstaden och fotbollslaget Milan med Zlatan gör det ännu bättre.
Med julen följer Saffran och det normala julbaket av lussekatter. Men om du får en påse över nu när priset på Saffran gått ner så kan jag varmt rekommendera denna saffransrisotto.
Milanese Risotto
Gör så här!
Förbered 1,5 liter grönsaks- och köttbuljong. Lägg 100 gr smör (kan i Norge ersättas med olja ) i wokpannan och smält, för att därefter hälla i 350 gr risottoris och låta smöret suga in i de långa riskornen, komplettera med stor skvätt av god Chardonnay. På en separat panna har du stekt en hackad lök lätt, som du därefter för ner i risblandningen. Nu kommer hemligheten bakom en riktigt bra gjord risotto.
Se till att buljongen kommer ner i riset i lagom delar, slev för slev, som får sjuda in. Låt dessutom saffranet komma i ganska tidigt i denna process. När all buljong har utnyttjats är det bara att avsluta med 100 gr riven parmesanost som får smälta ner och skapa den perfekta smaken av läcker krydda, sälta och härlig krämighet. En fulländad rätt som kryddar julen på ett sätt som för alltid kommer att påverka min julinspirerade mat i mellandagarna.
En riktigt god jul alla Vinbloggläsare!
https://youtube.com/watch?v=LZjRuMxWWxQ%3Fversion%3D3