Dax för lite spännande matlagning igen!
Har försökt mig på att göra en Medelhavsinspirerad sötsurgryta med Iberico griskött.
Börja med att blanda ihop 50 ml Cognac tillsammans med 4 msk mörk japansk soya och låt det skurna köttet marineras i blandningen under 2 timmar. Tag 25 gr smör samt två msk olivolja i en panna och bryn blandade grönsaker tillsammans med en halv påse salladsnötmix. Tillsätt 5 msk vatten och 2 msk av din godaste vinäger. Avsluta med att tillföra 100 gr skuren pancetta lite socker, salt och en msk ketchup. Låt blandningen få sjuda under 20 minuter samtidigt som du steker upp det goda grisköttet. (går givetvis bra med fläskfilé också) Låt allt få komma ihop under ca 30 minuter precis som du låter din köttfärssås stå till sig för att ta fram alla smaknyanser. Servera med ris eller färskt surdegsbröd. Så gott så den får komma i repris många gånger…
Idolen Cohen kommer till Sverige och Danmark i sommar! En artist som levererar på allt högre höjder trots sin ålder och nya albumet Old Ideas kan varmt rekommenderas.
https://youtube.com/watch?v=hi3qc2kEg-g