Värmen stannar kvar ett tag till och det gäller att passa på att ta vara på det bästa av vad trädgården ger. Två stora favoriter är hallon och rabaraber med sitt egna unika fingeravtryck.
Composta di Lamponi al Rabarbaro (103/2000)
Starta med att lägga 1/2 kg hallon i en bunke och häll lite citron- eller apelsinjuice över de vackert röda bären. Skala rabarber och dela i mindre bitar innan du kokar dem i hett vatten ca 5-10 min beroende på tjocklek. Mixa en tesked med vaniljsocker tillsammans med några droppar vatten och blanda ihop 250 ml agavesirap (eftersom den har ett lägre GI-värde). Värm upp blandningen, tillsätt rabarber och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Avsluta med att hälla innehållet över hallonen i en ny kastrull och låt vila i kylen till dagen efter. Välj att servera med vaniljglass. Och jag kan lova dig en ljuvlig smakduett mellan syra och sötma i perfekt harmoni.
Nej, nu kallar London igen med nya medaljchanser. HEJA SVERIGE!
https://youtube.com/watch?v=EfK-WX2pa8c%3Frel%3D0