Champagnedax igen!
Pascal Redon är för mig en ny producent att få upptäcka. Tänk att denna bubbliga helgedom har så mycket överraskningar att erbjuda bara man letar lite utanför de vanliga och upptrampade stigarna.
Bröderna Adrien och Hugo har något stort på gång. Som fjärde generationen småodlare i Premier Cru-byn Trépail tog de över efter pappa Pascal för några år sedan och sätter nu sin egen, unika prägel på familjens champagner i vilka oväntat nog chardonnay spelar förstafiolen. Trépail är nämligen en egensinnig by på Reimsberget sydost om Reims, där Champagnes berömda krita helt dominerar jordmånen, vilket vi annars bara hittar i det sydliga Côte des Blancs. Källa: www.champagnebonden.se
Vilken vacker färg präglad av solmogen frukt och bubblorna är små eleganta precis som du nästan bara hittar i Champagne. Doften är härligt brödig, tonvis av mineraler och en finstämd citrus bildar form för en storslagen entré.
Smaken är så grymt ”Champagnigt” bra. Utsökta aromer av mineraler, surdegsbröd, mandelmassa tillsammans med balanserade äppletoner och en avslutande citrussymfoni. Sagolikt gott och fantastiskt fynd trots sina +400 kr. Byn Trépail och denna producent är ett måste att besöka nästa gång jag besöker området. Champagnebonden verkar ha näsa för att sniffa upp bra Champagne.