Hösten för med sig mycket gott och inte minst att havets läckerheter blir allt bättre i och med den sjunkande havstemperaturen. Denna maträtt är ett försök till fusion mellan det italienska och skandinaviska köket.
Börja med att linda pancetta runt haricot verts och värm i ugnen på ca 200 grader. Fettet från de italienska baconen rinner in i haricot vertsen och bildar en oslagbar kombination.
Torskryggen skivas i kuber som dubbelpaneras på italienskt vis där fisken doppas först i mjöl, därefter i omrört ägg och avslutningsvis i ströbröd. Kör i Airfryer under 15-20 minuter eller fritera i olja under 3-4 minuter.
Värm upp hummersoppa och ha som bas i den djupa tallriken när sedan övriga ingredienser placeras ut i ett vackert mönster. Så enkelt och som vanligt gudomligt gott. Rätten tar maximalt 45 minuter att göra och kan varmt rekommenderas till en fredagskväll där helgens utmaningar väntar på dig. Som vinval går det bra med såväl bubbel, en kall Chardonnay eller Pinot Noir från ditt favoritområde.
Och som musik till helgen kan jag varmt rekommendera Drakes nya album Certified Lover Boy.
Rigtig fin recept
Ha en fin dag
Tack och detsamma!