Risottolover som jag är, gör det helt naturligt att söka efter nya spännande kombinationer. Risotto är verkligen tacksamt likt pizza när man kan kombinera det mesta efter tycke och smak.
Börja med att skölja riset mer än fem gånger för att få sköljvattnet att bli rent (mjölkig i början) innan du går vidare. Hetta upp en djup panna med smör och olivolja och låt riset få brynas lätt. Tillsätt 0,5 gram saffran (1 påse) samt grönsaks- och kycklingbuljong. Hacka och lägg i en Pak Choi. Komplettera med en skvätt vin innan du tillsätter gradvis mer vatten tills riset börjar mjukna i sitt yttersta hölje. Allt under konstant omrörning (så lämna inte spisen).
I med blåmusslor och avsluta med att tillsätta de hackade pilgrimsmusslorna (som fått marinera i en påse med citronjuice under ett par timmar). Verkligen supergott och precis lagom saffransmak, som annars har en tendens att kunna ta över. Servera gärna med en Pinot Noir eller ett väl kylt rosévin. Buon Appetito ?
Ingredienser
– 350 gr Arboriris
– 150 gr pilgrimsmusslor
– 400 gr blåmusslor
– Smör och olivolja
– Grönsaks- och kycklingbuljong
– Skvätt med vin
– Vatten
– 1 Pak Choy