I våras fick vi förmånen att få en paket med grytbitar av hare. Då det var första gången jag tillagat en rätt med hare så vände jag mig till visdomens matlagningsbok The Silver Spoon. Boken som innehåller fler än 2000 rätter tillagade på italienskt vis. https://www.kitchenlab.se/p/kokboken-silver-spoon/
Ta fram din gjutjärnsgryta och bryn grytbitarna i smör tills de får en fin färg. Låt köttbitarna få vila medans du fräser hackad schalottenlök, pak choi, paprika samt några kvistar med rosmarin i olivolja. När grönsakerna börjar mjukna så häller du i en 75 cl flaska med torr cider och tillsätter även en buljongtärning. Låt vätskan reduceras något för att slutligen lägga i köttet på nytt. Småsjud under en timma tills vätskan förenats med grönsakerna och köttet i en läcker blandning (eventuellt kan du tillsätta lite maizenamjöl på slutet). Servera med mos på mandel- eller amandinepotatis. En smaksensation och otroligt god maträtt.
Vi serverade ett Malbecvin från argentinska Mendoza och som passade utmärkt till maten. Återkommer med separat artikel om det superba vinet senare i sommar.