Så underbart med våren och den energi den ger både naturen och oss männinskor. Dax att vara på hugget och njuta nu, speciellt i början när primörerna smakar allra mest. Tänk all den plåga och kamp den långa vintern har gett. Och ur denna nordiska växtmelankoli kommer smaker som bara kan mötas med en sann hyllning.
Gjorde ett besök på en annorlunda livsmedelsbutik i Malmö mitt emot Turning Torso. Green matmarknad står för något unikt i sydsvenska livsmedelsbutiker. Dess grönsaksavdelning lyser av fantasi, god smak och kvalitet. Och när jag hittade röda morötter av bästa kvalitet var köpet givet. Dessutom köpte min fru nyskördade sparris på sitt jobb i morse, så måltiden ikväll var given på förhand.
Carote e Asparagus al Rosmarino (119/2000) by Silver Spoon Project
Börja med att skala de röda morötterna (ta på dig nått gammalt, med tanke färgämnet från skalet). Bryt av nedersta delen på den purfärska sparrisen. Koka lätt båda ingridienserna i separata kastruller ett par minuter. Avsluta med att lägga blandningen i en form, tillsätt valfria medelhavskryddor samt bästa olivoljan. Rör om och ställ in i ugnen ca 15 min på 180 grader. Lite Parmesan och därefter njutning i kubik med dessa fantastiska råvaror som talar för sig själv. Ahhhhhhhh….