Vårpaj!
Vinterns intåg verkar ha stoppat av och trädgården är redan fylld med massor av tidiga vårtecken. Och samtidigt är ljuset sakta på väg tillbaka och humöret blir därefter. De av er som semestrat i Grekland har nog inte missat att spenat och fetaost liksom gifter sig med varandra. Så tänkte tvista till denna ljuvliga kombo lite ytterligare med att lägga till strimlor av kyckling och pancetta.
Börja med att göra en pajdeg och klä en form med den och in i ugnen på anvisad temp och tid. Samtidigt tar du en kastrull, blandar fetaosten med bladspenaten och pancettan. Låt blandningen koka tillsammans och tillsätt nymalen svartpeppar.
När pajdegen är klar i ugnen lägger du först ut ett lager med spenat- och fetaostblandning. Fortsätt med kycklingen och tillsätt den resterande spenaten. Avsluta med att hälla på en ägg- och mjölkblandning som gör att pajen blir fast och får önskad höjd. Helt underbar paj som är både nyttig och supergod. Blir dessutom bättre dagen efter vilket gör att den är extra tacksam att servera till en fest där du vill ha fullt fokus på dina gäster istället för att stå framför spisen. Som vin till den goda maten kan vi rekommendera en fet Soave från Le Battistelle eller ett rödvin från Toskana.
Ser så smaskigt ut ?
Tack! Mycket gott…