Filetti di Merluzzo alle Mandorle (120/2000) Mandelpannerad torsk med rödbetor i getostcreme
En riktig sommarrätt
Här kommer en smarrig sommarrätt från matbloggsprojektet The Silver Spoon Project nu när grönsaksprimörerna står som spön i backen. Börja med att skala rödbetor och koka dem tills de blir “al dente”. Under tiden blandar du crème fraiche tillsammans med riven getost och låter det smälta ihop. Ta en ugnsform, häll i rödbetsklyftor tillsammans med ostblandningen och in i ugnen på 200 grader.
Dax för torsken
Nu är det dags för fisken. Börja med att ta torka av torskfilén, salta den lätt, för att sedan täcka den i ett tunt lager av vetemjöl. Doppa därefter fisken i ett lätt vispat ägg och avsluta med samma procedur i hackad ekologisk mandel. På med stekpannan och stek fisken i smör till en gyllenbrun yta uppstår. Kan inte bli så mycket godare och en stark anledning varför jag är så förälskad i det italienska köket. Trevlig helg!
Ps
I love you Bruce…
https://youtube.com/watch?v=Mhi3UeVu_Zo%3Frel%3D0