Våra två bästa köksinvesteringar på senare tid har varit inköpen av en sous vide med tillhörande vakuumförpackare samt en Airfryer från Philips. Dessa två maskiner har fått vår tillagning av fisk att nå högre höjder. Med Airfryern får vi fisken att bli krispig på ytan utan att den tappar sin vätska i köttet. Och alltid lika fint resultat om du bara kommer ihåg vilken inställning som passar.
The Silver spoon project presenterar – Insalata di salmone con couscous e chutney di mango (150/2000)
Börja med att lägga laxen i en saltlösning (1 liter vatten och 0,5 dl salt) under 15-20 minuter. Därefter sätter vi Airfrymaskinen på 175 grader under 15 minuter för laxen och resultatet blir hur smaskigt som helst. Under tiden laxen tillagas blandar du salladen med couscous och mango chutney. Laxen är lätt att finfördela i små skivor tack vare att den behållit sin vätska. I med den i salladen, och en hälsosam och mycket god rätt är klar på mindre än 45 minuter utan att du behövt anstränga dig (sådana rätter behövs också)