Så gott det kan vara med en varm grönsaksröra där du själv väljer de grönsaker som ser bäst ut och dessutom passar för just din plånbok. Jag tycker om aubergine, men är inte så förtjust när den skall skäras i skivor då den kräver längre tid i ugnen. Här kommer ett smakligt alternativ där auberginen skärs i kuber istället.
Caponata di melanzane con pollo marinato
Börja med att skära två aubergine i mindre kuber och lägg dem i en bunke tillsammans med flingsalt och olivolja alternativt rapsolja. Skär därefter kycklingfilé i mindre bitar och lägg dem i en annan bunke tillsammans med pepparblandning, rosmarin och kalabresisk olivolja med chili.
#Silverspoonproject (167/2000)
Lägg aubergineblandningen i en smord rostfri form alternativt djup ugnsplåt och sätt den i ugnen på 200 grader. Efter 15 min lägger du i även kycklingröran och låter den stå ytterligare 15 minuter. Därefter tar du ut plåten och tillsätter den hemmagjorda salsan och avslutar med ett lager med parmesanost på toppen. In på nytt i ugnen tills rätten bubblar och osten börjat smälta. Sista minuterna ökar du värmen till 225 grader och sätter på grill. Går utmärkt att servera direkt eller ställ in i kylen och servera dagen efter då auberginen tagit ännu mer smak av salsan.
I vår salsa använder vi ofta körsbärstomater på burk från Garofalo tillsammans med kikärtor, kidneybönor, svamp och paprika. Krydda med lätt hetta och tillsätt även balsamico för den lilla extra smakförhöjaren.