En pandemi kom mellan ett efterlängtat besök på Tareq Taylors restaurang Kockeriet i Malmö. Och även om det tog 1,5 år så var det värt väntan för oj vilken bra mat- och vinupplevelse det blev.
Kockeriet kan kondenseras ned till en mästerlig upplevelse där smak, doft och syn får en fullständig tillfredsställelse. Redan när första tallriken serveras, sprider sig dofterna runt hela bordet och jag måste säga att det var en unik upplevelse att de ljuvliga dofterna var så framträdande. Råvarorna är av toppklass och smakerna i en fulländad perfektion.
På fredag- och lördagkvällar serveras enbart 7-rätters menyn medans vardagar även erbjuder ett 5-rätters alternativ. Till maten erbjuds vinpaket, men som vinbloggare är det extra kul att få botanisera i vinlistan. Måste gratulera Kockeriet till en fantastisk komposition av vinlistan då det fanns så mycket intressant att välja på.
Våra vinval blev Pierre Peters Champagne L´Esperit 2015 till de första rätterna och Francois Lurton Languedoc-Roussillion vin Mas Janeil. Båda vinerna blev till en formidabel fullträff som jag är extra nöjd med.
Summa summarum, en fabulöst bra mat- och vinupplevelse, där sinnena utmanas och tillfredsställs. Kan varmt rekommendera att ni bokar ett bord på Kockeriet fortast möjligt.
Jag ger besöket 5/5 i betyg då det är en av de allra bästa matupplevelser jag haft i Sverige. Får man önska något mer av besöket skulle det vara att den annars korrekta serveringspersonalen visar lite av den värme och entusiasm som kännetecknar Tareq Taylor. När han inte är på plats så måste hans ande ändå finnas kvar och den saknades just för kvällen. (Skrivet i all välmening)