Har testat många pizzavarianter men dock aldrig potatispizza. Så när delikatessaffären tipsade en annan kund om denna så var vi inte sämre än att snabbt fånga upp idén.
Potatis i råriven form är en sann favorit och tänkte därför testa denna variant istället för att skiva potatisen. Så här gör du pizzan:
- Börja med att göra pizza degen.
- Råriv din favoritpotatis och koka i saltat vatten under trettio sekunder. Låt därefter potatisen ligga på hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
- Baka ut degen och bred ut ekologisk creme fraiche i ett tunt lager.
- Lägg på den rårivna potatisen, champinjoner, pancetta i små bitar och buffelmozzarella.
- Avsluta med färska örter och lite riven parmesan.
Så otroligt god pizza där umamismaken får gommen att vattnas och sinnet att bara vilja ha mer. En av de godaste pizzor jag ätit och blir ännu bättre av att vi gjorde den själva. Serveras med fördel ihop med ditt favoritvin då det mesta funkar.