Producenten Ferrari startades av Giulio Ferrari 1902 i området Trentino som ligger upp mot sydalperna, precis norr om kära Verona och Gardasjön. Giulio hade inga barn så 1952 lät han vinhandlaren Bruno Lunelli (från Trento) ta över. Idag är Ferrari Italiens mest prisbelönta bubbelproducent tack vare att deras produktion håller högsta kvalitet.
Sommar och rosébubbel är en fantastisk kombo då den passar både som aperitif och till det mesta i matväg. Därför har Vinbloggen den stora glädjen att få presentera Ferrari Rosé. För namnet Ferrari är inte bara lyx på vägarna utan även i glaset.
Vinet är gjort på druvorna Chardonnay och Pinot Nero (Pinot Noir) vilket skapar bästa förutsättningar för ett fräscht vin med fin struktur och bärighet.
Färgen är persikofärgad och doften är underbar med inslag av hagtornsblommor, jordgubbar, svarta vinbär ihop med en lätt sälta som tillsammans andas klass lång väg. Smaken är superb med en bärig krämighet som tillsammans med mandel och mineraler dansar sig genom munnen. Superfräsch smak som med fin balans stannar kvar i gommen +60 sekunder.
Fotnot:
Ofattbart att Systembolaget inte tagit in detta mousserande vin i ordinarie sortimentet. Konkurrerar ut de flesta bubbel i motsvarande prisklass utan minsta tvekan.