Sommaren är här och viljan att njuta av naturens läckerheter är på topp, Sparris är ofta på tapeten i vårt kök, men denna sparrisdröm är första gången jag tillagar.
Ser ofta duktiga kockar servera en soppa eller rejäl buljong som komplement i själva huvudrätten. Så jag tänkte att det kan man ju göra något gott av och som dessutom ser extra vackert ut.
Valde att börja göra sparrissoppan dagen innan. Koka sparris så att den fortfarande är al dente. Mixa den kokta sparrisen med lite sparrisvatten, buljong och grädden. Värm upp nästa dag.
– 3 buntar grön sparris
– Sparrisvatten i lämplig mängd
– 5 dl matlagningsgrädde
– Buljong efter behov
Torskryggen sous vidar vi i 48 grader i ca 1 timme (alltid perfekt resultat). När den är klar så steker du upp ytterligare sparris med pancetta i olivolja. Häll soppan i botten på den djupa tallriken, placera fisk- och sparrisblandningen i en fin dekoration helt efter tycke och smak. Lätt som en plätt att göra och magiskt god sommarmat som serveras till gästernas stora belåtenhet.
Som vin skulle jag rekommendera antingen rosévin, Chardonnay eller en Pinot Noir. Glad sommar kära läsare!