MIM från producenten Vins el Cep har Vinblogg testat med stort välbehag flera gånger tidigare. Den nu testade årgången av denna Cava är från 2016, vilket är en grym årgång i många vinregioner från södra Europa.
Druvkombinationen från den biodynamiska produktionen är klassiska Xarel-lo, Macabeo och Parellada och som bildar en vackert solgul färg i glaset. Doften är underbar med fruktiga nyanser av päron, äpplen, honungsmelon, citrus, brödighet och alldeles förföriska mineraler. Precis så här gott kan det dofta när det är som allra Cavabäst.
Smaken är gudagod och sanslöst bra inte minst med tanke på priset. Här finner du förtrollande fruktaromer av äpplen, päron, honungsmelon i perfekt harmoni. Kombinera detta med ljuvlig citrus och finstämda mineraler så får du ett klockrent bubbel till ett fyndpris.
Vinet vinner självklart på att det öppnas någon timma innan konsumtion och att du serverar i större vitvinsglas. Blir lycklig över att konstatera att detta kära återseende överraskade mina redan högt ställda förväntningar. Ett perfekt bubbel för att hälsa våren välkommen. Bravo