Äntligen tid för höstens vegetariska primörer att fylla kylskåpet och bidra till lusten att laga kött- och grönsaksgrytor.
Vi har förmånen att ha jägare i släkten som förser oss med fantastiskt viltkött. När det i våras erbjöds en leverans av hjortkabanoss så var det bara att buga och tacka. Och nu är det dax att sätta korvarna i grytan.
Börja med att skala och hacka alla de rotfrukter och övriga grönsaker som du önskar ha med i grytan. (Vi valde att ta med morötter, kålrot, zucchini, champinjoner, våra ö-tomater samt röd paprika) Häll allt hackat i en gryta och tillsätt två burkar med Garofalos krossade tomater tillsammans med vegetarisk buljong och balsamico. Låt det få stå och puttra under 1-2 timmar innan du lägger i korvbitarna och tillsätter medelhavskryddor och svartpeppar. Låt det fortsätta få på puttra så att korven släpper härliga smakämnen till övriga ingredienser och på slutet tillsätter du quinoa för att göra grytan lite extra matig. Lägg upp på tallriken och servera tillsammans surdegsbröd. En rätt som inte går att misslyckas med och blir så himmelskt god nu när hösten har anlänt med stormsteg.
Fånga hösten!