Äntligen dax att få skriva om en av italiens mest kända rätter och som dessutom är fantastiskt god. Jag kan lova att har du en gång smakat en Saltimbocca alla romana så är du såld för resten av ditt liv. Den är enkel att göra och går snabbt att tillaga även till en vardagskväll.
Saltimbocca alla romana by the silver spoon project (144/2000)
Följande ingredienser behöver du.
Kalvinnanlår i tunna skivor (1/2 cm)
Mjöl
Salt och peppar
Färsk salvia
Prosciutto
Smör och olivolja
Vitt vin eller marsala
Börja med att lägga respektive kalvskiva i folie och banka den nätt. Doppa ena sidan i mjöl, salta och peppra andra sidan innan du lägger på salvia blad och avslutar med Prosciutton som fästes med tandpetare i köttet. Värm upp pannan med olivolja/smör och stek i ett par minuter. När det börjar bli klara häller du i det vita vinet som gifter sig med köttet och bildar en magisk sky. Servera direkt från pannan och njut.
https://youtube.com/watch?v=kWMkK_93iVI
Ser otroligt gott ut! Och vad enkelt det blir när man ser hur man gör i videon. Det skulle vara väldigt roligt att se dig laga något (eller ge något vintips) i en video! 🙂