Sommaren är här!
Och som den har tagit Vinbloggen med solstorm. Ni får ursäkta mig om jag förlustat mig för mycket av att njuta av ljuset och passat på att spela golf dessa underbart ljusa sommarkvällar. Men här kommer ett recept på den bästa sparrissoppa jag någonsin gjort och det säger inte lite…
Zuppa di asparagi (138) Made by The Silver Spoon Project
Börja med att bryna 500 gr skånsk sparris (spara knopparna) tillsammans med färsk lök, ekologiskt smör och bästa olivoljan. Tillsätt 1 dl Chardonnayvin och 4 dl vatten tillsammans med vegetariskt buljong. Låt det koka i 5 minuter innan du tar det av spisen och slutligen mixar upp allt till en himmelsk soppa. Avsluta med att tillsätta 3 dl matgrädde eller crème fraiche, hetta upp soppan på nytt och sista 10 minuterna av sjudande så tillsätter du sparrisknopparna.
Njut av sommarens råvaror medans vi har dem!
Och är är kommer en stor operatalang som vi kommer höra mycket av framöver. #JosephCalleja
Jag citerar mina förebilder Verner och Verner. ”Det går lika bra….”
Kram från Skåne
Måste provas! Går det lika bra med sparris från annat håll än Skåne;)?