VM i skidor har börjat och nu gäller det att fixa med både god mat och gott vin för att fylla på förråden inför de energikrävande tävlingarna. En bra mix av kolhydrater tillsammans med proteiner är grundreceptet för seger, så här kommer ett riktigt Italienskt vinnarkoncept.
The ”Silverspoon project” proudly presents Polenta al Gorgonzola (135/2000)
Börja med att tillaga Polentan. När den är klar tar du och lägger den i små insmorda formar och avslutar med att sticka ner klickar med Gorgonzola och strö över Parmigiano Reggiano. Sätt ugnen på 225 grader och låt formarna stanna i ugnen tills respektive Polentapaj får den gyllengula färgen. Under tiden gör du en sås på Marsalavin, lite vatten och grönsaksbuljong som får reducera till en oslagbar smaksymfoni. Avsluta med att fritera majskyckling i Italiensk olivolja från foglia.se och anrätta den gyllene rätten.
Polenta är enligt min erfarenhet en tråkig anrättning som “stand alone”, men blir tillsammans med due formaggio magiskt god. När du dessutom kombinerar den med friterad majskyckling och min älsklingssås gjord på Marsala är det bättre än det mesta. En rätt för en vinnare!