-Våren är här! Vill man skrika ut, men tyvärr gör den kraftiga vinden att värmen har svårt att nå ända in i själen ännu. Men snart så kommer det bli bättre.
Här kommer en rätt som gjord för en lördagsbrunch med fräscha råvaror som smeker gommen.
Uova Strapazzate al verde (130/2000) Scrambled eggs med bladspenat
Börja med att förvälla bladspenat så att vätskan reduceras samtidigt som du tillsätter lite salt och svartpeppar. Rör lätt ihop 6-7 ekologiska ägg och en skvätt med mjölk och nypa flingsalt. Hetta upp en wokpanna med olivolja och häll i äggblandningen. När äggröran börjar stelna tillsätter du bladspenaten och allt får blanda sig till en salig grön äggröra som får en sista touch med italiensk kryddblandning innan servering.
Så gott och minst lika fräscht nu när våren tar vid.
Hej Ola!
Stämmer att det är 130:e rätten jag tillagat från den italienska matlagningsbibeln.
Här har du anledningen till mitt något galna men väldigt roliga och goda matlagningsprojekt. http://www.diderot.se/#post511
P-O
Undrar lite över numreringen? Är det det 130:e receptet av ca 2000 i kokboksbibeln som du tillagat? Tack för inspirationen. Jag har samma bibel och ska öppna den lite oftare framöver.
Ola
Undrar lite över numreringen? Är det det 130:e receptet av ca 2000 i kokboksbibeln som du tillagat? Tack för inspirationen. Jag har samma bibel och ska öppna den lite oftare framöver.
Ola