Då var tiden kommen för årets jul och nyårsfirande och med den möjlighet att få återladda batterierna. Så detta får bli årets sista vinbloggsinlägg med tips om bubbliga hopp inför stundande helgdagar.
Mousserande vin och Champagne tycker jag kan kan konsumeras till så mycket mer än själva 12-slaget (då du dessutom skall välja bort det bästa). Bubbligt vin är en dryck som gjord för traditionsfyllda tillställningar och sätter lite extra lyx på tillvaron. Så lyd mitt råd och testa redan till julskinkan.
Mousserande:
Nysläppta Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne (nr 7725) för 120 kr är en utsökt variant som gjord för stundande helger. Här möts du av av en torr frisk nyanserad smak med inslag av äpplen, bröd, choklad och citrus. Så välgjort från en vinets maestra Clotilde Davenne, som behärskar att få fram en renhet med finaste doft och smakaromer i perfekt kombination. Bara att köpa och fylla upp kylen med!
Champagne:
Från den underbara Champagnefamiljen Diebolt-Vallois kommer detta mästerverk. Diebolt-Vallois Fleur de Passion (nr 99414) för 599 kr gjord på endast Chardonnay har allt du kan önska av en torr, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, bröd, mineral, nötter och citron. Unna dig det bästa för det är du värd
Alkoholfritt bubbel:
Billabong Sparkling Brut (nr 1945) för 54 kr är ett jättebra alkoholfritt alternativ som överraskar med goda smakaromer av gröna äpplen och citrus.
Nu är det bara att önska er alla följare av @Vinblogg en riktigt fröjdefull Jul- och Nyårshelg. Nu tar jag ledighet och tränar på denna split…
Tack för alla vintips under året som gått!