Första gången jag blev introducerad till Marsalavin var på bästa sätt i tyska Bremen. I den lokala vinbutiken fick jag tips om att köpa en Marsala av bästa sort. Tyvärr har tappat namnet på producenten, men smakminnet är desto mer intakt. Vinbloggen fortsätter nu den livslånga italienska matresan (The Silver Spoon Project) med ännu ett gott och enkelt schnitzelrecept med just Marsala som huvudingrediens.
Piccata Al Marsala (127/2000) Kalvschnitzlar i Marsalavin
Börja med att banka ut schnitzlarna något och doppa i vetemjöl. Stek i smör under 7-8 minuter tills de fått en fin färg. Avlägsna köttet från pannan och håll varmt. Ta 2,5 dl Marsalavin samt lite kalvfond, häll ner i pannan och låt sjuda tills vätskan reduceras något. När det är klart är det bara att anrätta kalvschnitzlarna och hälla över den magiskt goda skyn. Servera gärna med parmesanmos…
Avslutningsvis en musikalisk nyhet för vinbloggen med brittiska gruppen #MUSE. Förstår inte hur jag har kunnat missa denna suggestiva och intressanta musik, men samtidigt kul att varje dag lära sig nått nytt. Stort tack till en Lars Thorstenson på den utmärkta vin- och kulturbloggen www.vinifierat.se som introducerade mig till denna grupp.