Den sparristid nu kommer med lust och fägring stor!
Om du följt vinbloggen ett tag vet du säkert redan att en av mina absoluta passioner när det gäller matråvaror är den gröna sparrisen. Försöker passa på att laga diverse nya kombinationer när sparrisfönstret är öppet under maj till början av juni. Till min stora glädje har min fru en arbetskollega som odlar själv och dessutom delar med sig av den till oss storkonsumenter.
Omelette variante ai due formaggi e asparagi (120/2000)
Börja med att lätt koka upp 2-3 buntar med grönsparris. Precis när de börjar mjukna något tar du av kastrullen från plattan och skär sprarrisen i lagom stora munnsbitar. Ta därefter 8 ekologiska ägg och rör om dem lätt tillsamans med 1 dl mjölk. Tillsätt 4 msk parmesan och en halv burk med ricottaost. Placera ägg- och ostblandningen i en smord ugnsfast form och avsluta med att hälla i det gröna guldet. In i ugnen på ca 180 grader tills den fått sin rätta konsistens och färg.
Den överlägset godaste omeletten i mitt matliv och dessutom så enkel att göra så de flesta av oss kan pröva på att göra den.
Nu är det dags för hemstaden Malmö att fira av ESC2013. Var själv på Malmö Arena i torsdags och såg semifinal två. Mötet med så mycket leende och positiva människor från olika nationaliteter på en och samma gång gav mig tillbaka tron på mänskligheten. Låt oss därför hylla Eurovision Song Contest som ett utmärkt bevis på denna gemenskap. WE ARE ONE!
https://youtube.com/watch?v=J8tDQe9FE4M%3Frel%3D0