Verdure di primavera!
Vårvärmen sköljer in över landet och energin fylls på, så att man nästan går i spinn. Var länge sedan jag hade en så aktiv helg där det mesta hanns med. Livet fylls av ideer och lusten att laga nya maträtter poppar upp som små skott på den bara stjälken. Vi svenskar bara längtar efter våra vårprimörer. Så det borde ju vara motsvarande om du bor i Italien? Därför gjorde jag en rätt med vårgrönsaker från Italien när de är som allra bäst.
Zucchine al Arancia Rossa di Sicilia (118/2000)
Började med att skala zucchini och fänkål. Därefter hackade jag ner dessa till små mumsiga bitar och lät dem puttra i bästa olivoljan. Precis på slutet kryddade jag och hällde på en påse med salladsnötter. Inför anrättningen skalades en ljuvligt röd blodapelsin som fick lite hetta från den varma maten. I sin enkelhet är detta ett sant bevis på hur god den italienska maten kan vara när råvarorna får styra, beroende på årstid och kvalitet. Buon appetito!
https://youtube.com/watch?v=-EG0F4u-yKY%3Frel%3D0