I helgen var det dop för min första sonson Pascal. En kille med ett solkensleende och alltid lika gott humör. Som vanligt charmade han alla och dopet var en mycket trevlig tillställning.
Foto: Rebecca D
Vi har bestämt oss, att längre fram i livet bo delar av året antingen i Spanien eller södra delen av franska Medelhavskusten. Som vin- och matintresserad är det inget svårt val, förrän man ska bestämma mer exakt var man ska bo. Därför var det med stor nyfikenhet som jag testade ett vin från Côtes Catalanes när jag besökte den utmärkta vinbaren (och affär) Ved Stranden 10 i Köpenhamn. För trots att jag varit i området söder om Perpignan flera gånger visste jag inte att området även tillhör Katalonien. Här görs förförande viner som bara blir allt bättre för varje år och till oftast fyndpris.
Matassa El Sarrat 2010 för ca 235 kr (http://www.matassawine.com)
Matassa är en gammal katalanska ord som betyder den täta undervegetation i skogen. Logotypen på etiketten är en stiliserad form av en forntida kanji skript som betyder skog. Domaine Matassa namngavs efter den första vingården som köptes in kallad Clos Matassa, en liten muromgärdad Carignanegendom omgiven av tät skog vid foten av Pyrenéerna.
Vinet är biodynamiskt och gjord på druvkombinationen Syrah 50%, and Mourvedre 50%. En stallig doft med härlig hallonlakrits, lavendel, rosmarin och animalisk avslutning. Så otroligt spännande doft och en av de bästa dofter på länge!!
Underbara smakaromer med färska örter, peppar, hallon och magiska charkuterier. Ett riktigt supervin från ett område som kommer att leda vinutvecklingen framöver. Wow!!!
https://youtube.com/watch?v=KagvExF-ijc%3Frel%3D0