Denna hysteriska stress inför julledigheten både i jobbet och privat kan snart bytas mot lite avkopplande matlagning och tid att andas ut.
Kan det bli mer klassiskt än att servera köttbullar på julbordet? Men med följer också en viss förutsägbarhet, som jag själv gör allt för att mildra. Så varför tar du inte chansen att pimpa dina köttbullar på italienskt vis.
Polpette al Whisky (113/2000) Italienska köttbullar i Whisky
Om du har en köttkvarn i hemmet så skall du absolut använda den. Köp gärna ekologisk högrev, helst hängmörad. Blanda färsen med äggula, parmesanost, strimlad pancetta och dina favoritkryddor. Stek och när de är klara häller du på lite god whisky som skapar den extra touchen som gör att du säkert får en extra klapp av tomten. Servera med tillbehör efter eget behag.
https://youtube.com/watch?v=l2l_bkgPock%3Frel%3D0
Spännande variant! Önskar dig en skön jul och ledighet och tackar för alla trevliga blogginlägg, tips på både vin och mat. Ser fram emot att följa dig 2013!