Efter en något konstig sommar ur matlagningsynpunt är det underbart att vara hemma igen, fylld av ny energi med nya matlagningsutmaningar. Härligt att bo vid havet och ha tillgång till bra fiskbutiker i närområdet, så att man kan vara extra kräsen och bara köpa råvarorna när de är som bäst.
Många anser att fisk är svårt att tillaga, men min uppfattning är att det är enkelt bara du har bra råvaror.
Tonno in Insalata con Fagiolini (102/2000)
Börja med att steka upp en bönblandning med olivolja och komplettera med en nötmix på slutet. Låt den förbli ljummen samtidigt som du steker alternativt grillar en tonfiskbit på hög värme under kort tid. Allt för att bevara den rosaröda färgen i mitten och få ut en maximal smakupplevelse. Vackert, nyttigt och sanslöst gott!
Avslutningsvis en enda stor hyllning till Bruce som igår stod för bästa konserten i mitt korta liv. Nya klanger, en enorm energi och glädje gav hela publiken allt! Och favoriten ”Dancing in the dark” var med i den 31 låtar långa spellistan.
https://youtube.com/watch?v=129kuDCQtHs%3Frel%3D0
Tack! Jag provade och det blev jättegott!
Tack Gunilla!Den feedbacken värmer. Bönmixen består av sojabönor, kidneybönor, ärtor och sockerärtor. Påsen går att hitta i frysdisken på Willys och kostar under 16 kr. Perfekt att lägga i pannan tillsammans med raps- alternativt olivolja.Med förhoppning om en fortsatt skön sommarP-O
Det ser fantastiskt ut! Vad har du i din bönblandning? Vad är gott att dricka till? Fin blogg för övrigt!