Så var snart primörsäsongen över och sommaren tar vid på allvar. Bloggen går också in i ett lugnare tempo där mitt liv går ut på att samla kraft med mycket träning och förhoppningsvis efterlängtad värme.
För att ge min favoritgrönsak en extra hyllning kommer här en fantastiskt god rätt som är en hybrid mellan boken och min egen improvisation.
Crêpes agli Asparagi e ispirazione salsa di Gorgonzola/Marsala (101/2000) Asparagus Crêpes with Gorgonzola/Marsala
Börja med att reducera ner en sås bestående av vatten, kycklingbuljong, Marsala vin och en bit krämig Gorgonzola. Laga crêpes alternativt använd färdiggjorda tunna pannkakor. Koka upp delikata sparrisstjälkar i lätt saltat vatten 5-15 minuter. Viktigt att sparrisen fortfarande har tuggmotstånd. Placera tre sparrisar i respektive crêpes med lite sås innan du rullar ihop den. Gör klart alla, lägg dem i en form och avsluta med resten av såsen tillsammans med riven Parmesan. In i ugnen på 200 grader tills rätten fått en fin färg. När den är klar kan du skiva upp crêpesen i aptitliga bitar och servera med en väl kyld torr Champagne.
En paradisrätt med en himmelskt god sås som jag är extra stolt över eftersom jag skapat den alldeles själv.
https://youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg%3Frel%3D0