Är så glad att jag skapade mitt eget matlagningsprojekt The Silver Spoon Project där jag får tillfälle att förkovra mig i den oftast enkla (säger frun) men ack så goda maten. Och nu är det äntligen dax att passera hundra lagade rätter från den ljuvliga italienska matlagningsbibeln. Som de flesta av er säkert vet är det ca 2000 rätter som skall skapas och konsumeras, så än finns det kvar att göra.
Rotolini di Asparagi (100/2000) Asparagus Rolls
Känns extra kul att få celebrera med min absoluta favorit i form av grön sparris och lufttorkad skinka. Och så här enkel är rätten att göra…
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered sparrisen genom att bryta av nedersta delen av stjälken. Koka i lätt saltat vatten under 5-15 minuter beroende på hur färska sparrisen är. Knyt ihop 3-4 sparrisar med skinkan och lägg ner i en ugnsfast form. Låt bästa olivoljan smeka det gröna guldet och avsluta med att strö över parmesan. Låt den stå i ugnen ca 10-15 minuter och njut med välbehag tillsammans med din favorit Chardonnay.
Ps. Denna gång valde jag, hör och häpna, spansk Serranoskinka för att få den härligt nötaktiga smaken som bildas, speciellt när den är varm.
Mille Grazie per seguire il Vinblogg e The Silver Spoon Project!
https://youtube.com/watch?v=H4Y1NZAs7mU%3Frel%3D0
Stort tack! De orden värmer mer än vad du kan tro…
Grattis! Vilken milstolpe och tur att det finns mer för dig att laga och oss att inspireras och imponeras av.