Så var snart påskhelgen snart över. En helg fylld av fina mat- och vinupplevelser, husrenovering och mycket träning. Speciellt hetyogapasset med världens bästa Bruno, som inspirerade mig så till den grad att jag bröt nya gränser och fick uttorkning med efterföljande kramp i två dagar.
I helgen fick jag tag på en underbar bit torskrygg som ugnsbakades i 125 grader och serverades tillsammans med en potatis- och portabellagratäng. Vinet valdes med omsorg och lotten föll på Rhonedalsproducenten Guigal, vars viner ligger mig varmt om hjärtat. Speciellt deras Syrahviner har vunnit vida berömmelse, men som kvalitetsproducent finns det en stor repertoar av bra viner med olika karaktär.
Condrieu är en underbar lite ort och appellation precis vid kanten av Rhoneflodens mynning, i en av alla flodens krökar. Där gör man vita viner av druvan Viogner. Vinerna från området har ofta en stor karisma och klarar till och med relativt kryddstarka rätter.
Guigal Condrieu från 2010 har en doft som en Mozartsymfoni av apelsinblommor. Ett vin med stor elegans kan skönjas så fort den första smakvågen sköljer över gommen som en varm sommarvåg i Medelhavet. En balanserad smörton smeker smaklökarna tillsammans med fina syror och en kärleksfull följeslagare i form av citrusaromer. Ett underbart vin som får 95/100 poäng av mig.
https://youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08%3Frel%3D0
Hej Stefan! Din kommentar värmer och gör det värt att fortsätta skriva. Har inte sett din länk tidigare, men det är ju alltid välkommet med god PR.
Hej! Tycker att du har en grym blogg, har hittar massor av fina viner med hjälp av dig. Kul att du har fått lite publicitet också, toppen har skrivit om dig, detta kanske du har sett?http://toppen.nu/vin-p%C3%A5-n%C3%A4tet.html