De av er som följt min mat- och vinblogg under en tid kan inte ha undgått min förkärlek till italiensk mat. Jag är speciellt inspirerad av den italienska matlagningsbibeln från 1950 Il Cucchiaio d´Argento också kallad The Silver Spoon. Som kock är jag råvarustyrd och gillar inte att använda dåliga råvaror. Vill du läsa mer om hur mitt matprojekt startade kan du finna detta via följande länk.
Till min förvåning fick jag idag en annorlunda kommentar från en läsare som var besviken på att jag anrättat en färsk hummer på ett kreolskt sätt istället för att bara äta den rakt upp och ner. Fick till förslag att använda fryst hummer till denna typen av recept i fortsättningen.
Mitt svar blir entydigt. Så länge jag lever kommer jag aldrig kompromissa med dåliga råvaror oavsett budget och lusten att upptäcka nya maträtter kommer att alltid bestå.
Nu över till en ny utmaning att förvandla en tråkig omelett till något spännande och gott.
Omelett med currykryddad ostronskivling (95/2000) Omelette con Funghi al Curry
Bryn först en hackad lök i smör under några minuter, tillsätt svampen och låt den värmas upp. Salta och peppra. Häll i en tesked med curry tillsammans med vetemjöl och matlagningsgrädde. Ta därefter sex ekologiska ägg och gör en omelett. Avsluta med att placera fyllningen i den vikta omeletten. En anrättning som bryter mönster och skapar leende.
https://youtube.com/watch?v=OZLUa8JUR18%3Frel%3D0