Från en anka till en annan!
Du finner med största sannolikhet frysta ankbröst i din lokala matbutik. Om du känner dig manad kan jag varmt rekommendera dig att pröva denna härliga rätt.
Börja med att hetta upp olivolja i en gjutjärnsgryta och lägg i brösten tillsammans med färsk salvia, salt och peppar. Stek under ca 15 minuter tills köttet får en gyllenbrun färg. Häll därefter i 150 ml kycklingbuljong och 175 ml vitt vin i grytan och låt puttra ca 1 timma.
Under tiden hyvlar du av skalet från två blodapelsiner (utan att få med den vita mellanskiktet), skär skalet i tunna remsor och koka i vatten under 5 minuter.
När köttet är klart tar du upp det och lägger i aluminiumfolie. Pressa ut juice från de två apelsinerna i grytans kvarvarande vätska, tillsätt skalet, häll i lite Marsalavin och låt såsen reduceras utan att för den skull koka upp. När du fått såsen till den rätta konsistensen kan du öppna köttpaketen och skära brösten i lagom aptitliga bitar. Anrätta på ett fat, tillsätt några apelsinklyftor och skalet för extra dekoration.