Strawberry Risotto
Sommardrömmar!
Minnen från sommaren blir allt svagare och höstrusket kryper allt närmare. Har i helgen varit på den klassiska oktobermarknaden i barndomsstaden Vänersborg. Klassiska inslag som purfärska kokosbollar, Vild-Hasses renkorv, godisremmar, ullsockar och hjortskinnshandskar. Ett stycke svensk kultur…
För att sommaren inte skall kännas allt för avlägsen publicerar jag en fantastisk risottorätt gjord på sommarens sista jordgubbar.
Börja med att koka ihop 1 1/2 liter med vegetarisk buljong. Blanda 350 gram risottoris med en stor klick ekologiskt smör och en gul lök.. När smöret fått sjunka in i riset tillsätts en halv flaska Chardonnay och därefter buljongen gradvis. Ta en liter jordgubbar och spara 1/4 som delas i halvor. Resterande mängd av jordgubbarna mosas och blandas i risottoblandningen sista 5 minuterna. Servera tillsammans med jordgubbshalvorna och en klick Ricotta. En rätt att minnas blandat med ljuva sommar drömmar!
https://youtube.com/watch?v=SEJCzvOWH14%3Fversion%3D3