Hur lyckas man göra en amerikansk hamburgare på italienskt vis med trovärdigheten i behåll? Tur att rätten finns med i den italienska matlagningsbibeln så jag inte blir anklagad för att ha drabbats av Alzheimer light…
Först och främst är det viktigt att få tag i nymalen nötfärs. Vi har för vana att blanda den nyinköpta färsen direkt med pesto, ägg, ströbröd och peppar i matberedaren. Därefter tar jag en handfull färs och rullar den som en stor köttbulle, för att avsluta med att platta till den med handflatorna. Frys in burgarna i plastfolie och ta fram vid behov. Låt inte burgarna tina, då de blir perfekta när de steks frysta. Komplettera med varma ciabatta direkt från ugnen (ICA har lanserat frysta Ciabatta från Dafgård som rekommenderas varmt) och tillsätt italiensk sallad, vitlöksås, chilisås och senap. Middag på 20 minuter
Vad du än gör, avsluta gärna helgen med att lyssna på musikvideon, med två av mina absoluta favoriter i en duett. Den magiske trumpetfantomen Miles Davis kompletterad med den sensuella rösten av Zucchero i låten Dune Mosse. Årets låt på bloggen?
https://youtube.com/watch?v=Jvsv0Sg1ojo%3Ffs%3D1