En förkylning har förstört helgen och all kraft försvann lika fort som en stjärna faller från himlen. Här kommer istället en meny som gjorts tidigare i veckan för att celebrera Tomas Diedrichsen, vinnare av årets kock 2010.
Första rätten är med kvarvarande kalvschnitzlar i en trevlig kryddblandning. Viktigt att köttet bankas innan du steker det i smör och att du avslutar stekningen med att tillföra 5 matskedar vitt vin som för sjuda in i köttet. Servera gärna med en grönsaksblandning som fått stå i ugnen under tiden köttet blir klart. Jättegott och lätt att göra.
I Italien älskar man efterrätter. Själv är jag sparsmakad, så det blir en trevlig utmaning att laga sig igenom alla spännande rätter kommande 30 åren.
Äntligen är glassmaskinen framtagen och ger mig chans att tillaga lite goda glassar närmsta tiden, som förberedelse för att ta fram ett trevligt glassortiment till sommarens grillkvällar med familj och kära vänner.
400 gr hallon från förra sommaren mixades tillsammans med citronjuice, socker och grädde. När det var klart var det bara att hälla i det i maskinen. Oerhört enkelt att göra och en rätt med en härlig frisk sommarsmak kompletterad med balanserad sötma. Enda svårigheten är att komma ihåg att stoppa in kylelementet i frysen dagen innan.
Hoppas ni får en bra vecka som kommer. Själv hoppas jag att kraften återkommer snart…
https://youtube.com/watch?v=eghzehQ_Hc8%3Ffs%3D1