Veal Bolognese
Snart dax för en ny helg med gastronomiska utmaningar och förhoppningsvis höjdpunkter. Dessutom spelar Sverige VM-semi mot Frankrike i Malmö imorgon. Inför matchen kan grabbarna behöva en stärkande måltid.
Kalvkött är en stor delikatess och speciellt schnitzeln smälter i munnen, rätt tillagad. När jag kommer till södra Tyskland eller Österrike lockas jag gärna att beställa in en Wienerschnitzel med alla tillbehör. Denna rätt är ett välsmakande italienskt alternativ.
Börja med att banka ut köttet för hand mot skärbrädan för att få den ännu mörare och samtidigt få den att växa på tallriken. Doppa köttet i en skål med omrört ägg och därefter motsvarande behandling fast med ströbröd istället. Stek i olivolja alternativt smör och när köttet börjat få en fin yta så lägger du till lite prosciutto samt parmesanost. Avsluta med att hälla på en lagom mängd köttbuljong som du sakta låter sjuda in. Samtidigt har du en potatis/grönsaksblandning klar i ugnen. En vinnarmåltid i alla lägen. Smaklig spis
https://youtube.com/watch?v=Za0MWILUQcM%3Ffs%3D1
Negrita är en italiensk grupp som hade sin första spelning 1991 i Rom på Piazza San Giovanni.