Rooster Curry and Ricotta Cake
Längtar verklig efter en god curryrätt som sätter punkt för helgen på ett smakligt sätt. Fick på nytt glädje av den smarriga tuppen, inhandlad på bondens egen marknad.
Stek upp småbitar av tuppen tills de blir gyllenbruna. Därefter är det bara att blanda kyckling fond och relativt mycket curry i 1/2 liter vatten och hälla i det i grytan tillsammans med tuppen. Tillsätt även lite rödlök och morötter och låt det koka i en halvtimma. Under tiden hinner riset bli färdigt. Om du är sugen på ett glas gott vin till den jätte goda currytuppen kan jag varmt rekommendera en Chenin Blanc från Sydafrika alternativt en Chardonnay från Australien med smak av tropisk frukt. Vita viner från dessa länder klarar ofta mat som är lite mer kryddstarka.
Till dessert fick det bli en Ricottatårta med Mascarponekräm och vindruvesås a la Chateau Diderot.
https://youtube.com/watch?v=emq3n4KKPdk%3Ffs%3D1