Dinner to celebrate the Royal wedding
ASPARAGI ALL´ARANCIA (24) -Asparagus with orange
SOGLIOLE AL SIDRO (25) -Sole in cider
CREMA DI MASCARPONE E FRAGOLE (10) -Mascarpone cream with strawberries
Bourgogne Blanc 2008 L Jadot
Champagne Pierre Peters, Grand Cru, Blanc de Blancs
Som en hyllning till Victoria och Daniel roade vi oss igår med att tillaga en kunglig bröllopsmiddag. Vilken underbar fest det blev både i Stockholm och hemma på Ön.
Förrätten får symbolisera den underbara försommarens kulinariska höjdpunkt med den gröna sparrisen när den är som allra bäst. Såsen till de vackra stjälkarna blev en sås baserad på majonnäs, Dijonsenap, saften från en halv apelsin och lite salt från Himalaya. Kombinationen blev en succé som varmt kan rekommenderas. Till detta serverades en härlig Bourgogne Blanc från L Jadot som ackompanjerade rätten stilfullt.
Till huvudrätt valde vi sjötunga som ju får anses som en kunglig fisk. Fisken fick sjuda i en magisk blandning av smör, lättrimmat sidfläsk och äkta cider från Bretagne. (Smaken från denna underbara cider är så mycket mer komplex med en perfekt fruktsyra jämfört med den sötsliskiga ”cider” som finns att köpa på burk. När skall det börja göras cider i Sverige som är värd namnet, vi borde ha utmärkta förutsättningar)
Denna smakkombination är bland det bästa jag upplevt i fiskväg. Fruktsyran fick fisken att nå kungliga höjder! Till denna mat avnjöt vi en kall torr Champagne i sitt livs form.
Som grande finale för denna underbara kväll fick jordgubbar tillsammans med en Mascarponekräm göra entré. Finns det något bättre än jordgubbar och Champagne?!
Grattis Victoria och Daniel och tack för en fantastisk kväll.
https://youtube.com/watch?v=J18pfPmIkqA