CALZONE WITH PRAWNS, MUSHROOMS AND RUCCOLA (13)
Min käre och matlagningsglade pappa började 1970 att laga pizza hemma efter ett recept i ICA-kuriren (om jag minns rätt). Vi fick själva välja vad vi vill ha på pizzan och jag fantiserade om att jag var i Italien. Där börjar min Italienska matresa och därför känns det kul att få laga till en av familjens favoritmåltider. Nuförtiden när vi gör pizza så brukar vi baka in den istället för att få ut mycket mer smak av de råvaror som används. Ruccola och sparris tillsammans med Prosciutto är ofta råvaror som används. Vi har också ersatt mozzarella med en mindre mängd Parmigiano-Reggiano istället.
Calzone är en underbar form av pizza som i Sverige tyvärr förstörts av våra pizzeriors onyanserade vana att fylla den med alldeles för mycket ost. Rätten är jättelätt att göra. Mitt råd ätt att använda durumvete tillsammans med 1/10 dinkelmjöl. Baka ut som en vanlig pizza, fyll ena halvan och ta den tomma delen och dra den över fyllningen. Kläm ihop kanterna och stoppa in den i ugnen som värmts upp till 250 grader. När den är gyllenbrun i färgen, är den klar att ta ut, pensla den med lite vatten och skär upp den i lämpliga portionsbitar. Smaklig spis och en riktigt trevlig helg!