GNOCCHI DI RICOTTA E SPINACI (5)
MERLUZZO AL CURRY (6)
Torsken är som allra finast nu så vi passade på att laga torsk i en magisk curry sås. Som tillbehör valde vi spenat och ricotta gnocchi. Gnocchi är vanligtvis gjord på potatis så detta blev en spännande utmaning. Den höll dock på att bli ett misslyckande. När man rört ihop ingredienserna, skulle bollarna kokas tills de flöt upp till ytan. Det enda som flöt upp var dock spenaten. Jag tror att ricottan var för lös för att få detta att funka. Har någon en ide om hur man lyckas får ni gärna höra av er. Lyckligtvis la jag inte ner alla bollar samtidigt. Därför valde vi att steka de som var kvar istället, något som vi med fördel även prövat med vanliga gnocchi. Det lyckades och blev ett utmärkt komplement till den fantastiskt goda torskrätten.
Vinet som vi drack till måltiden var en unwooded chardonnay från vinområdet Robertson i Sydafrika. Återkommer med detta vin som vintips längre fram.
https://youtube.com/watch?v=FFNS7CV5n4c